Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μέλι Ρείκις ή Μέλι Σουσούρας.

 Μέλι Ρείκι ή Μέλι Ερείκης .


 Η Ερείκη είναι ένας θάμνος της ελληνικής φύσης με πολυάριθμα λουλούδια. Από το νέκταρ των λουλουδιών παράγεται το φθινόπωρο το μέλι της ερείκης που έχει ιδιαίτερο άρωμα, χαρακτηριστική γεύση και είναι γνωστό ως σουσουρίσιο μέλι.


    Μείζονος σηµασίας για την ελληνική µελισσοκοµία είναι η φθινοπωρινή ερείκη, τόσο για την άφθονη και θρεπτική τροφή (γύρη και νέκταρ), όσο και για το κρίσιµο της περιόδου άνθισης.
    Γνήσιο φρέσκο Ελληνικό μέλι Ονομάζεται και "Σουσουρίσιο". Είναι προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, γι' αυτό και διατίθεται στην Ευρώπη από καταστήματα Υγιεινής Διατροφής. Εξαιρετικό μέλι για παιδιά με αναιμία αλλά και για ηλικιωμένους. Λίγο από το μέλι αυτό είναι αρκετό για να ξανανιώσουν κυριολεκτικά. Ως προς τη θρεπτική αξία, το ερεικόμελο θεωρείται ένα πολύ θρεπτικό είδος μελιού και ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Διακρίνεται για τη δυνατή γεύση του, το χαρακτηριστικό  λεπτό άρωμα και το κοκκινωπό χρώμα.   Μείζονος σηµασίας για την ελληνική µελισσοκοµία είναι η φθινοπωρινή ερείκη, τόσο για την άφθονη και θρεπτική τροφή (γύρη και νέκταρ), όσο και για το κρίσιµο της περιόδου άνθισης.

Το ρεικόμελο έχει τη μοναδική ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν, ότι το μέλι ρείκι ή ερείκης, εμφανίζει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με έμφαση στο ουροποιητικό και το πεπτικό σύστημα. Έχει οσμή και γεύση χαρακτηριστική που αρέσει ιδιαίτερα σε απαιτητικούς καταναλωτές. Κρυσταλλώνει γρήγορα, σε ένα με τρεις μήνες. Είναι σκοτεινόχρωμο ενώ μετά την κρυστάλλωσή του λαμβάνει μια κοκκινωπή εμφάνιση. Στη Γαλλία το μέλι αυτό συγκαταλέγεται –μαζί με της καστανιάς και της λεβάντας- στα καλύτερα Ελληνικα μέλια. Οι Γάλλοι παρασκευάζουν - μόνο μ’ αυτό το μέλι - το γνωστό γαλλικό μελόψωμο. Μέλι απ' ευθείας από την κυψέλη ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
Διαβάστε εδώ... »

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα και για το πρόγραμμα χρυσού, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο 6974377986. Βασίλειος Τσιλιγκίδης
Επίσης και μέσω :
skype: serfistas2005,
E-mail: serfistas2005@gmail.com

disable h shmansh

disable right click