Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού!!!


Ποιες είναι οι θεραπευτικές του ιδιότητες και σε ποιες περιπτώσεις βοηθά;
Μάτια: πριν από 100 χρόνια ο καθηγητής Χάουζερ θεωρούσε το μέλι άριστο θεραπευτικό μέσο στα εγκαύματα των ματιών. Σήμερα, ύστερα από συμβουλή ειδικού γιατρού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση παθήσεων του ματιού.
Στομαχικές παθήσεις: περιορίζει την έκκριση γαστρικού υγρού και μειώνει την οξύτητά του με αποτέλεσμα τη θεραπεία γαστρεντερικών παθήσεων που προέρχονται από αυξημένη έκκριση γαστρικών υγρών.
Συκώτι: η γλυκόζη που περιέχεται στο μέλι αυξάνει τις εφεδρείες του γλυκογόνου στο συκώτι και συντελεί στην αύξηση της αντίστασης του οργανισμού στις μολύνσεις.
Νεφρά: το μέλι, λόγω της γλυκόζης που περιέχει, συντελεί στη γρήγορη αποβολή από το αίμα και τους ιστούς πολλών άχρηστων υλικών. Εχει σαφή διουρητική ενέργεια και χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες περιορίζει τα βακτηρίδια της ουροδόχου κύστης.
Καρδιά: η καρδιά, εργαζόμενη συνεχώς, έχει ανάγκη ενέργειας με τη μορφή γλυκόζης. Το μέλι περιέχει γλυκόζη και επομένως βοηθά και ζωντανεύει την καρδιά.
Αναπνευστικές οδοί και κρυολογήματα: στην αρχαιότητα ήταν γνωστές οι εισπνοές μελιού. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C βοηθά στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.
Αϋπνίες: μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού σε χλιαρό νερό και...καλή σας νύχτα. Η θαυματουργή και πάλι γλυκόζη, και όχι μόνο, κατευνάζει και ηρεμεί όλο τον οργανισμό.
Δέρμα: πληγωθήκατε; Βάλτε μέλι. Η παρουσία του πάνω στην πληγή οδηγεί στην αύξηση της γλουταμίνης, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στις επανορθωτικές διαδικασίες του οργανισμού, ενώ διαγείρει την αύξηση και τη διαίρεση των κυττάρων, με αποτέλεσμα την επούλωση των πληγών.
Μέλι και αθλητισμός: στην αρχαιότητα, πριν μπουν στο στίβο οι αθλητές έπαιρναν μέλι, γιατί το θεωρούσαν αναζωογονητικό του οργανισμού. Αλλά και σήμερα αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής των αθλητών και των αθλητριών.
Μέλι και παιδί: μετά το μητρικό γάλα, το μέλι είναι εκείνο που επιδρά ευεργητικά στην ανάπτυξη του παιδιού. Προστατεύει τα δόντια του, απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα, αυξάνει τα αιμοσφαίρια και το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της αναιμίας, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, στην καλή λειτουργία του στομάχου και του εντέρου, κάνει τα παιδιά δυνατά. Το να μάθουμε στο παιδί μας να τρώει μέλι και όχι ζάχαρη, μετά τα όσα είπαμε πιο πάνω, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί πράξη αγάπης.
Μέλι και μακροζωία: οι μελετητές και οι γιατροί, τόσο της αρχαιότητας όσο και σήμερα, συμφωνούν ότι το μέλι αποτελεί συντελεστή της μακροζωίας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι, όπως ο Πυθαγόρας, ο Δημόκριτος και άλλοι, έζησαν μέχρι τα βαθειά τους γεράματα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μέλι αποτελούσε απαραίτητο στοιχείο της διατροφής τους.
Με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω καταδεικνύεται η διατροφική σπουδαιότητα του μελιού. Πρέπει λοιπόν να εντάξουμε το μέλι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο; Η απάντηση είναι αναφανδόν ναι. Και πόσο μέλι να τρώει κανείς; Δύο κουταλιές σούπας, σε συνδυασμό μάλιστα και με γύρη, μία το πρωί και μία το απόγευμα διαλυμένο σε χλιαρό νερό, είναι χορταστικό, αναζωογονητικό, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας διατηρεί υγιείς.
Διαβάστε εδώ... »

Κόκκινο μέλι Ελάτου

Όπως ξέρετε ένα από τα εκλεκτότερα μέλια βγαίνει από τα έλατα της ελληνικής υπαίθρου.
Σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, σε απόκρημνα βουνά, και σε ένα εντελώς παρθένο περιβάλλον.
Όταν ο καιρός ευνοήσει τον Έλατο αυτός πλημυρίζει με μελάκι, και σπεύδουν οι μελισσούλες μας να το μαζέψουν.

Στην Βυτίνα και στο Μαίναλο βγαίνει ένα ακόμα μέλι ελάτου, το μέλι ελάτης βανίλια.
Ενώ κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, όπως και αλλού, βγαίνει το κόκκινο μέλι ελάτου.
Το μέλι αυτό δεν κρυσταλλώνει ποτέ.
Είναι παχύρευστο ευωδιαστό και πολύ νόστιμο.
Το κόκκινο μέλι ελάτου έχει πραγματικά πολύ ωραία γεύση και πολύ φανατικούς καταναλωτές.
Όποιος το δοκιμάσει, πολύ δύσκολα θα επιστρέψει σε άλλα μέλια.

Ο καταναλωτής που δοκιμάζει κόκκινο μέλι ελάτου, μετά είναι κάπως δύσπιστος με τα ανθόμελα
τα οποία και θεώρει αραιά μέλια.
Αυτό συμβαίνει κυρίως όπως είπα επειδή το μέλι ελάτου είναι πολύ παχύρευστο.
Είναι ένα μέλι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, Κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κ.α.
Αν και το κόκκινο μέλι Ελάτου πληροί όλες τις προδιαγραφές, παρ όλα αυτά απ όσο γνωρίζω δεν είναι ΠΟΠ.
Παράγεται σε μεγάλες ποσότητες στην χώρα μας αλλά πολύ λίγο από αυτό πάει στο εμπόριο.
Γι αυτό άλλωστε δεν το βλέπουμε και στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ.
Δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το μέλι των κωνοφόρων που αναγράφεται σε ορισμένα εμπορικά μέλια,
γιατί εκείνα είναι μίγματα κυρίως πευκόμελων.
Ο λόγος που πάει λίγο μέλι στο εμπόριο είναι γιατί πουλιέται πολύ εύκολα από τους παραγωγούς
στους πελάτες, αφού έχει φανατικούς θαυμαστές της γεύσης του.
Διαβάστε εδώ... »

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα και για το πρόγραμμα χρυσού, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο 6974377986. Βασίλειος Τσιλιγκίδης
Επίσης και μέσω :
skype: serfistas2005,
E-mail: serfistas2005@gmail.com

disable h shmansh

disable right click