Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μέλι Μανούκα, μια σπάνια ποικιλία


               Το Μανούκα, γνωστό από την παραδοσιακή ιατρική των Μαορί για αιώνες ως σήμερα, αναγνωρίζεται ως δέντρο με ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες βρίσκουν διάφορες εφαρμογές: το αφέψημα από τα φύλλα του χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πυρετών, κρυολογημάτων και ως διουρητικό, τα σκευάσματα που παρασκευάζονται από τον φλοιό του δέντρου θεωρείται ότι έχουν ηρεμιστική δράση και τα θρυμματισμένα φύλλα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αντισηπτικού ελαίου, ο βρασμένος φλοιός χρησιμοποιείται για στοματικές πλύσεις και για πλύσιμο των ερεθισμένων ματιών, ενώ ο πολτοποιημένος σπόρος χρησιμοποιείτο σε κάποιες περιπτώσεις για επίδεση πληγών. 

               Το μέλι Μανούκα, γνωστό ως «θεραπευτικό μέλι», παράγεται σε απαλλαγμένα από τη χρήση αντιβιοτικών μελίσσια, από μέλισσες που συγκεντρώνουν νέκταρ από τα άνθη του δέντρου Μανούκα (Leptospermum Scoparium), που φύεται κυρίως στην περιοχή Ιστ Κέιπ της Βορείου Νήσου της Νέας Ζηλανδίας. Το μέλι Μανούκα, στο οποίο αποδίδονται αρκετές ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες, είναι ένα από τα ελάχιστα είδη μελιού που έχει εγκριθεί για θεραπευτική χρήση. Τέλος, το μέλι που προέρχεται από το δέντρο Μανούκα αποτελεί ισχυρό και αποτελεσματικό συστατικό για προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Επουλώνει, επανορθώνει και ενυδατώνει το ξηρό, ταλαιπωρημένο και καταπονημένο δέρμα, ενισχύοντας τη φυσική κυτταρική ανάπλαση και βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος, δημιουργώντας μια όψη πιο νεανική και υγιή. Επίσης, το μέλι Μανούκα θρέφει και αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και βοηθά στη διατήρηση της υγιούς εμφάνισης των μαλλιών.
              Ως προς τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, είναι σκουρόχρωμο, έχει έντονη, ιδιαίτερη γεύση και χαρακτηριστική οσμή βοτάνων και ξύλου.
Διαβάστε εδώ... »

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα και για το πρόγραμμα χρυσού, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο 6974377986. Βασίλειος Τσιλιγκίδης
Επίσης και μέσω :
skype: serfistas2005,
E-mail: serfistas2005@gmail.com

disable h shmansh

disable right click