Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έτσι θα ξεχωρίζεις το ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ από το... σάπιο!!! (Μάθε το τέλειο κόλπο)


Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι πήρατε «γουρούνι σε σακί». Στη συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές απλές οδηγίες- βήματα ώστε να είσαστε σε θέση να διακρίνετε την ποιότητα του λαδιού που αγοράζετε…


Βασική αρχή: «Το λάδι το καταλαβαίνουμε με τη μύτη και τη γλώσσα. Όχι με το λαιμό». Έτσι έλεγαν οι παλιοί γεωργοί με την αλάνθαστη εμπειρία τους και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, δηλαδή με απλά λόγια στο λάδι που θα επιλέξουμε, αναζητούμε την καλή οσμή και γεύση και όχι τόσο αν είναι …καυτερό στο λαιμό μας. 

1ο βήμα- Οσμή Με ευλάβεια και αγάπη στο ευλογημένο προϊόν πλησιάζουμε τη μύτη μας, σχεδόν ακουμπάμε στο στόμιο του δοχείου με το λάδι και προσπαθούμε κυριολεκτικά, με μισόκλειστα ή κλειστά μάτια, να «ρουφήξουμε» με διαδοχικές δύο - τρεις εισπνοές, όλη τη μυρωδιά του. Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει και να σχηματίσει νοερές εικόνες. Αν το λάδι είναι φρέσκο, θα σας πλημμυρίσει με ζωντανά αρώματα ελιάς και φύσεως, σαν να βγήκε εκείνη τη στιγμή από το λιοτρίβι. Όσοι έχετε αυξημένη την αίσθηση της οσμής μπορεί τα αρώματα να σας θυμίσουν και φρούτα
 
Επισήμανση: Αν το άρρωματα είναι ευχάριστο, η μύτη σας δεν θα χορταίνει να τα ρουφάει. Αντιθέτως, αν σας έρχονται οσμές ενοχλητικές, που σας θυμίζουν μούχλα, χαλασμένο τυρί, πολυκαιρισμένο ή καμένο λάδι ή χωματίλα τότε αρχίστε να είσαστε επιφυλακτικοί με το «λάδι» που πρόκειται να αγοράσετε διότι δεν είναι ούτε εξαιρετικά παρθένο ούτε φρέσκο.
 
Για να σας βοηθήσουμε, θυμηθείτε πώς μυρίζει το λάδι από το καντηλάκι όταν τελειώνει ή πώς μυρίζει το λάδι που έχετε ξεχάσει για περισσότερο από ένα χρόνο σε κάποιο τενεκέ ή φιάλη. Οι δυσάρεστες οσμές αποτελούν σημαντικό μειονέκτημα του λαδιού και τα προϊόντα με τέτοιες οσμές πρέπει να αποφεύγονται. Επισήμανση: Πρακτικά, αν οι οσμές είναι δυσάρεστες, η μύτη σας θα «μπουκώσει», θα αρχίσετε να δυσκολεύεστε στην δεύτερη εισπνοή και θα σας «ζητάει» να απομακρυνθείτε από το λάδι.
 
2ο Βήμα - Γεύση Βάζετε, σε ένα μικρό ποτήρι το ελαιόλαδο. Η μέθοδος που δοκιμάζουμε το λάδι με το δάκτυλο δεν είναι ικανή για ασφαλή συμπεράσματα. Φροντίζουμε το λάδι να μην είναι παγωμένο κατά τη δοκιμή. Για το λόγο αυτό «αγκαλιάζουμε» το ποτήρι με τις παλάμες μας για 1-2 λεπτά ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του και να απελευθερωθούν περισσότερα στοιχεία του λαδιού. Στη συνέχεια δοκιμάστε με μικρές γουλιές και με τη γλώσσα σας γεμίστε όλη τη στοματική σας κοιλότητα.
 
Αρχίστε να νοιώθετε τις γεύσεις πρώτα στη γλώσσα και μετά στον ουρανίσκο σας για 2 δευτερόλεπτα το πολύ, πριν το καταπιείτε. Στη γεύση σας πρέπει να κυριαρχεί η αίσθηση του παχύρευστου με συνεχή εναλλαγή της γλυκόπικρης γεύσεως. Όταν το λάδι είναι αγουρέλαιο, δηλαδή από πράσινο καρπό, κυριαρχεί η πικρή-πικάντικη-πιπεράτη γεύση και είναι χαρακτηριστικό της «κορωνέϊκης» ποικιλίας. Αντιθέτως κυριαρχεί περισσότερο η γλυκιά γεύση όταν ο καρπός είναι ώριμος και μαύρος και συνήθως είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας «Μανάκι».
 
Επισήμανση 1η: Η πικρή-πικάντικη-πιπεράτη γεύση του αγουρέλαιου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θεωρείται ελάττωμα. Αντιθέτως, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αγουρέλαια όχι μόνο είναι πιο ανθεκτικά αλλά περιέχουν περισσότερα πολύτιμα συστατικά καθώς και περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες ως γνωστών είναι αντικαρκινικές.
 
Επισήμανση 2η: Καθώς καταπίνεται το λάδι μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ «κάψιμο» στο λαιμό μας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ταγκίλα που θα σας αναφέρουμε πιο κάτω. Δεν πρέπει να σας ενοχλήσει καθόλου και ούτε να το λάβετε υπ” όψιν σας διότι όλα τα φρέσκα ελαιόλαδα (περισσότερο ή λιγότερο) θα σας αφήσουν για λίγο αυτή την αίσθηση. Αντιθέτως, αν στη γεύση σας αισθάνεστε δυσάρεστη «ταγκίλα» ή «τσούξιμο». Για ευκολία θυμηθείτε, τι γεύση έχει το λάδι που βγαίνει στο πιάτο από τηγανισμένες μπριζόλες αν τις φάτε την επομένη ημέρα, ή φέρτε στο νου σας, όταν φάτε κακής ποιότητος τυρόπιτα, μπουγάτσα κλπ.
 
Αν νιώσετε στο στόμα σας δυνατή και αφόρητη πικρή γεύση, όπως όταν καταπίνεται ένα πικρό φάρμακο ή γκράπες (γρέϊπ-φρουτ) χωρίς ζάχαρη Αν σας βγαίνει στη γλώσσα, στον ουρανίσκο ή στα χείλη αίσθηση από παλιότερα, λιπαντικά, απορρυπαντικά Τότε πρόκειται για οτιδήποτε άλλο εκτός από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καλό είναι να το αποφύγετε.
 
3ο Βήμα - χρώμα Ενώ το χρώμα δεν αποτελεί άμεσο κριτήριο της ποιότητος του ελαιολάδου εντούτοις από αυτό καταλαβαίνουμε αν το ελαιόλαδο είναι φρέσκιας σοδειάς. Το χρώμα, είτε πρασινωπό είτε χρυσοκίτρινο, στα φρέσκα ελαιόλαδα είναι πολύ έντονο, ζωηρό και ζωντανό με μια ελαφρά διάθλαση όταν φωτίζεται, σαν μια απαλή θαμπάδα (όχι θολούρα). Αντιθέτως, αν το λάδι έχει εκτεθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι, είτε έχει παλιώσει (δεν γίνεται όπως το παλιό κρασί), τότε «κόβει», δηλαδή το χρώμα και η πυκνότητά του αδυνατίζουν. Το λάδι γίνεται τόσο διάφανο που βλέπεις μέσα από το μπουκάλι, σαν να σας δίνει την αίσθηση του χρωματισμένου νερού.

Θα το ξανά αναρτήσουμε για λόγους υπενθύμισης. 
Διαβάστε εδώ... »

Σπαθόλαδο – Βαλσαμόλαδο Το Περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες!


       Όταν οι  ανθισμένες κορυφές του βοτάνου εμβαπτιστούν σε        ελαιόλαδο κι  έπειτα αφεθούν στον ήλιο για δύο ή τρεις εβδομάδες, τότε το        χρώμα  αλλάζει από κίτρινο σε κόκκινο. Το έλαιο του λαμβάνεται είναι το περίφημο βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών.
Εξαιρετικά αποτελεσματικό για       την ισχιαλγία και για κάθε πόνο ρευματικό,πόνους        αρθρώσεων και την υδρωπικία. Για κάθε είδους πληγές και        χτυπήματαμώλωπες και εκχυμώσειςστραμπουλήγματα,        τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη. Για κράμπες,        πιασίματα, ψύξεις, νευραλγίες και πονοκέφαλους.
Με το σπαθόλαδο, όπως        αλλιώς λέγεται, κάνουμε επαλείψεις  ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά ή        μπορούμε ακόμη να  εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με διαποτισμένη γάζα.        Επίσης είναι  ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, μπορεί να        εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια ανάλογα. Η χρήση του σπαθόλαδου, είναι        κυρίως εξωτερική, αλλά είναι και πόσιμο. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις       κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.
Στη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται στη θεραπεία ήπιας ως μέτριας  μορφής κατάθλιψης, ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν το βάλσαμο  «βότανο της λιακάδας», επειδή δρούσε θεραπευτικά στα μελαγχολικά άτομα.
Στις  ΗΠΑ, μετά από ένα πρόγραμμα του ABC News τον Ιούνιο του 1997, το  Hypericum έγινε το πιο δημοφιλές φυτό, το εναλλακτικό «prozaκ»,  (Ladose), για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη.
Χρησιμοποιείται  επίσης σαν αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε  αϋπνίες. Ήδη, το 1994 στη Γερμανία, συνταγογραφήθηκαν συνταγές για 20  εκατ. ασθενείς!
Μόνο  στην Μοντάνα των ΗΠΑ καλλιεργούνται σήμερα 500.000 στρέμματα φυτού.  Αλλά η μεγάλη υπόσχεση του φυτού είναι η συμβολή του στη θεραπεία του  AIDS! Πολλοί ασθενείς με AIDS δέχτηκαν ευεργετικά τη χρήση του φυτού,  δήλωσαν πιο αισιόδοξοι, με περισσότερη ενέργεια και λιγότερη κούραση.  Μελέτες δείχνουν μια αύξηση ή σταθεροποίηση των Τ-λεμφοκυττάρων για  μεγάλο χρονικό διάστημα.
Περιέχει  μεταξύ των άλλων: υπερικίνη και ψευδο-υπερικίνη, φλαβονοειδή (16% στα  φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα, αιθέρια έλαια (0,13% σε ολόκληρο το  φυτό). Οι αναλγητικές        ιδιότητες του βοτάνου είχε ειπωθεί πρώτα ότι οφείλονταν στις ουσίες hypericin, pseudohypericin,        και στα φλαβονοειδή,  αλλά σύμφωνα με πρόσφατες        φαρμακολογικές και κλινικές μελέτες τα  αποτελέσματα επικεντρώνονται σε μια        κυρίως δραστική ουσία του  βοτάνου την hyperforin.
Στην  ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως σε νευραλγίες και τραυματισμούς  νεύρων, και γενικά συμπτωματολογία που ξεκινά από τραυματισμούς νεύρων  (πχ απώλεια μαλλιών, κατάθλιψη, νευραλγία)
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Εφαρμόζεται  τοπικά με επάλειψη πάνω σε πληγές, καψίματα, εκδορές και άλλες βλάβες  του δέρματος, για μασάζ και μυϊκή ανακούφιση από πόνους. 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Ηρεμιστική  και αναλγητική δράση, κατά του στομαχικού έλκους, κατά της κατάθλιψης,  άγχους, εμμηνόπαυσης. Είναι διουρητικό και συντελεί στην απέκκριση  αχρήστων ουσιών από το σώμα.
Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.

Δυναμώνει  το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βοηθά στην  γρήγορη ανάρρωση από βήχα, κρυολόγημα, και μολύνσεις του αναπνευστικού.
Διαβάστε εδώ... »

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα και για το πρόγραμμα χρυσού, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο 6974377986. Βασίλειος Τσιλιγκίδης
Επίσης και μέσω :
skype: serfistas2005,
E-mail: serfistas2005@gmail.com

disable h shmansh

disable right click