Ευχαριστούμε τον φίλο και συνάδελφο καθώς και συνεργάτη Κο Νάσκο Ευάγγελο, για της παραδοσιακές συνταγές που μας παραθέτει από το blog του.
http://www.melimellon.gr/p/blog-page_05.html
Παστέλι
Υλικά
1 ½ φλυτζάνι σουσάμι
4 κουταλιές της σούπας μέλι2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίστε σε χαμηλή θερμοκρασία το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην σας «αρπάξει». Όταν αποκτήσει ελαφρώς χρώμα, προσθέστε το μέλι και τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα γίνει μια παχύρευστη μάζα. Αδειάστε την πάνω σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχετε καλύψει ένα ρηχό ταψί και απλώστε το παστέλι με την κουτάλα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το βαθιά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει ξεκολλήστε τα κομμάτια από τη λαδόκολλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου